- Verrobby

Skillnaden mellan Body lotion, body cream och body butter.

Publicerad 2013-04-14 05:12:00 i Allmänt,

Jag är ju ganska mån om min hy, kroppen vill säga. Just för att jag har väldigt torr hy och det finns massvis med olika bra krämer man kan smörja, finns nästan bara positiva saker med att smörja in sin kropp!
Det finns ju 3 olika sorters krämer att smörja, body lotion, body cream och body butter. 
Jag har valt att ta reda på skillanden på dessa 3 krämer och varför det är så bra att smörja in sin kropp..hoppas det kan hjälpa er! 
 
Body Lotion:
Body lotion eller body milk som det även kallas, är mycket rinnigare i konsistensen än body cream och body butter. Den innehåller en kombination av vatten och olika oljor som tas upp snabbt av huden. Därför är body lotion det bästa alternativet i varmt väder då man inte behöver vänta en längre tid för att den ska gå in i huden. Huden är heller inte lika torr på sommaren som den är på vintern och därför ger body lotion en lagom mängd återfuktning. Det är perfekt att använda om man vill ha återfuktning och resultat direkt. Det som är mindre bra med body lotion är att doften stannar inte lika länge kvar i huden som body butter.
 
Body Cream:
Body cream kan jämföras med body lotion eftersom den också innehåller en kombination av vatten och oljor.
Denna prdukt är en aning tjockare i konsistensen , alltså lite fetare och kan ersätta body lotion för personer som har lite torrare hud och då behöver mer återfuktning. Body creamen är väldigt bra på vinterhalvåret för dig som har en normal hy men blir en aning torrare på vintern. Body creamen lämnar även huden mjuk en längre tid.
 
Body Butter:
Body butter är den fetaste av alla de 3 produkterna. Body butter innehåller oftast naturliga ingridienser som kakao- och sheasmör som är välgörande för huden och djupt återfuktande. Eftersom body butter är så feta kan de ibland lämna kvar en hinna på hyn som stänger in fukten och därför tar det längre tid för denna produkt att tränga in i huden och "torka". Body butter är det bästa alternativet för dig som har väldigt torr hy. Det lämnar efter sig en otroligt mjuk hy, återfuktad och väldoftande en längre tid.
 
Sammanfattning: 
Skillanden mellan de olika produkterna är alltså hur fet dem är. Body lotion/Body milk är minst fet, sedan Body cream och fetast av dem alla är body butter. 
Dessa produkter finns att köpa i en vanlig matbutik, apotek och smink- och hudbutiker för ca 30-200 kr.
 
Så vad är så bra med att smörja in sin kropp dagligen?

Positivt:
- Att huden blir så himla mjuk och härlig.
- Huden håller sig ung längre.
- Huden håller sig fräsch.
- Luktar gott gör man av krämerna.
- Kroppen håller sig mer spänstig.
 
Negativt:
- Huden kan bli kladdig när man duschar beroende på hur fet krämen är. 
- Man kan få vänta ett tag på att krämen ska torka innan man kan stoppa på sig sina kläder.
- Har man känslig och fet hy kan man få finnar om man använder sig av det fetare alternativet.
 
 
Jag använder själv Body butter för att jag har väldigt torr hy och den får min hud att kännas så underbart mjuk, den doftar gott väldigt länge och det återfuktar väldigt bra under alla årstider. Just nu använder jag Body butter dark chocolate från Dermosil, den rekomenderas om man gillar doften av choklad! 
 
Kram, Veronica.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: :)

Publicerad 2013-04-14 11:45:07

Finns flera negativa faktorer med att smörja in kroppen för ofta och det är att kroppen inte använder sin egna kroppsolja utan tar förgivet att man försörjer sig med hudlotioner, så de som smörjer in sig ofta måste alltid göra det annars blir huden automatiskt torr! Samma gäller lypsyl, ansiktskrämer m.m :)

Svar: Hejsan! :)
Synd att du inte skrev vem du är men åter till kommentaren. Jag har läst runt mycket på internet just om man kan överdriva med att smörja in sig.. Det är en myt att man kan smörja in sig för ofta. Man smörjer in sig beroende hur torr man är och efter behov. Sen står det även att man bör inte duscha mer än en gång per dag för att då hinner inte huden återställa sitt naturliga fettlager och man riskerar då att få klåda och eksem. De som har väldigt torr hy rekomenderas alltså att smörja in sig dagligen. :) Kram, Veronica.
veronicalarssonn.blogg.se

Postat av: Angelica

Publicerad 2013-07-21 09:09:40

Hur länge räcker en body butter burk?

Svar: Beror helt på hur ofta du smörjer in dig, men någon månad :)
veronicalarssonn.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela